logo BBH

Brassband Hombeek

Box@Home
PlastiKCs Xpertvinum Tegola
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF
<<< naar overzicht berichten

Concert met Sophie Binet-Budelot (1 februari 2021)

We ontvingen de Franse althoornsoliste Sophie Binet-Budelot in de Mechelse stadsschouwburg.

Sophie werd geboren in 1991 in Dijon. Ze koos als eerste instrumenten piano en ‘Franse’ hoorn (die bv. in het symfonisch orkest wordt gebruikt). Enkele jaren later viel ze voor de klank van de althoorn, een instrument uit de familie van de saxhoorns ontwikkeld door Adolphe Sax.

In 2014 won Sophie de prijs voor de beste althoorn op de Europese wedstrijd voor jonge solisten in Perth, Schotland. In 2015 behaalde ze ook de derde plaats en de speciale publieksprijs op de Solistenwedstrijd in het kader van de Europese Brassbandkampioenschappen.

Sophie bracht enkele muziekwerken die ze zelf schreef en die speciaal voor dit concert werden bewerkt voor uitvoering met Brassband Hombeek.

Natuurlijk speelde Brassband Hombeek niet enkel begeleidingen die avond; ook op eigen kracht zetten ze hun beste beentje voor! Brassband Hombeek bracht muziek van onder anderen Matthew Hall, Jonathan Bates, Ernest Tomlinson, Mike Sheppard en Maurice Johnstone...

Joris Vergeyle verzorgde de presentatie en Stan Nieuwenhuis nam de muzikale leiding op zich.

Foto's van dit concert via Facebook.

gepubliceerd op: 2/2/2021

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Battel 192 Crelan Dastech Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Wim Moortgat Tuinwerken Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Marcel De Boek - Tuinwerken Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete