logo BBH

Brassband Hombeek

PlastiKCs DASTECH Wim Moortgat Tuinwerken Crelan
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF Marcel De Boek - Tuinwerken
<<< naar overzicht berichten

Koperklets – ouders ook toegelaten ! (25 oktober 2015)

Op zondag 25 oktober organiseerde Brassband Hombeek ‘Koperklets – ouders ook toegelaten’. Een terugblik.

Dit voor Brassband Hombeek nieuwe concept startte al een uur voor het eigenlijke concert begon. De kinderen konden voor het concert al zelf (!) een kwintetje dirigeren, een foto in het uniform van Brassband Hombeek laten nemen, of het diploma van Koperkletser behalen.

Kabaal, tumult en rumoer. Maar dat was de bedoeling. Bij het binnenkomen werden alle kinderen ook in verschillende groepen verdeeld, per instrumentcategorie van de brassband: cornetten, hoorns, bassen, trombones enzovoort.

Iedereen werd in de concertzaal verwelkomd door onze ceremoniemeester van dienst, Dave Nauwelaerts. Al snel dook het eerste probleem op: de drummer was te laat. Dus kon het concert niet starten. Gelukkig werden de kinderen in de zaal bereid gevonden even een drumroffel op hun knieën te spelen, en dan kon Brassband Hombeek alsnog aan het concert beginnen.

Aan de hand van verschillende muziekwerken werden de verscheidene gedaantes die een brassband kan aannemen belicht: modern, klassiek, marsmuziek, een blueske, popmuziek, filmmuziek – alle soorten muziek zijn mogelijk. Tegelijk konden ook enkele instrumentsecties zich van hun beste kant laten zien tijdens solowerken: de cornetten, trombones en bassen mochten om de beurt vooraan op het podium gaan zitten voor een solostuk, hierbij luid toegejuicht door hun fans in de zaal.

Voor de laatste nummers kwamen de leerling-muzikanten uit ons muziek-atelier mee in het orkest zitten. Op een bepaald moment kreeg dirigent Stan telefoon en moest het podium even verlaten. Gelukkig vond presentator Dave een kandidaat uit het kinderpubliek bereid om de job van dirigent even over te nemen tijdens Eye of the Tiger. Dat liep allemaal goed, en we vermoeden dan deze kleine dirigent die namiddag niet snel zal vergeten. De dames-leerling-slagwerkers mochten met schuurpapier soleren in Sandpaper Ballet, hierbij geruggesteund door Ferre Cottyn, die sinds begin dit jaar ook in de ‘grote’ brassband meespeelt.

gepubliceerd op: 26/10/2015

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete Bruultjeshoek Buurtkapper ADC Travel Elisabeth Hotel Mechelen