logo BBH

Brassband Hombeek

Box@Home
PlastiKCs Xpertvinum Tegola
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF
<<< naar overzicht berichten

Concertreis Zwitserland (31 juli - 2 augustus 2015)

Op 31 juli, 1 en 2 augustus ondernam de brassband een concertreis naar Zwitserland. Op donderdagavond 30 juli vertrokken we na een korte repetitie met de propvolle bus richting Sion in het kanton Wallis. De chauffeur, bij de collega’s genoegzaam bekend als ‘speedy gonzales’ zorgde ervoor dat we zelfs voor het wegrestaurant in Fribourg open ging om 6 u vrijdagochtend, al op de parking stonden daar. Wat verdwaasde en slaperige blikken maar het uitzicht was al meteen een schot in de roos – die bergen toch…

Enkele uurtjes later waren de kamers in de colonie van Maze verdeeld en waagden de muzikanten en begeleiders zich aan een hazenslaapje, voetbalmatchke, zonnebad of een korte kuitenbijtersverkenningswandeling in de omgeving. Na een lekkere lunch hadden we een gegidste wandeling doorheen het authentieke Zwitserse bergdorp op het programma. Een openluchtrepetitie leidde het muzikale deel van de vrijdag in, waarna we op het feest ter ere van de Zwitserse nationale feestdag verwacht werden voor een concert. Veel volk, veel applaus, een schitterend vuurwerk en de meest onwaarschijnlijke combinatie van karaoke- en DJ-duo later zaten we weer op de bus richting bed.

Op zaterdag vertrokken we ’s ochtends voor een wandeling richting de Alpage de la Louère. Enkelen haakten in het begin al af wegens te steil, maar de rest van de groep beet door en haalde de lunch in de alpage. En van doorbijten gesproken: het wisselvallige weer en de finale beklimming door wel heel erg steile een koeienwei (was daar eigenlijk wel een pad?) maakte deze ‘wandeling’ tot een uitgelezen kans om het aanwezige zuurstofgehalte in het bloed te testen… Zwaar. Na de lunch hoplahop weer naar beneden waar de natte kleren in de rondte werden gehangen. Moe maar voldaan. Bijna vergeten dat we nog een concert moesten spelen ter ere van dezelfde nationale feestdag in het naburig gelegen wintersportdorp Anzère. Het moet gezegd: heel erg jammer van het slechte weer, maar we maakten er toch het beste van tot groot jolijt van de aanwezige plaatselijke fanfare.

Op zondag brunchten we en reden we naar huis. Ook dat ging speedy gonzalesgewijs erg vlot. Het was een leuk weekend, recht de muzikale vakantie in.

gepubliceerd op: 2/8/2015

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Battel 192 Crelan Dastech Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Wim Moortgat Tuinwerken Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Marcel De Boek - Tuinwerken Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete