logo BBH

Brassband Hombeek

PlastiKCs DASTECH Wim Moortgat Tuinwerken Crelan
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF Marcel De Boek - Tuinwerken
<<< naar overzicht berichten

Concert met Brandt Attema (31 januari 2015)

Op zaterdag 31 januari organiseerde Brassband Hombeek het jaarconcert in CC Mechelen; wat voor onze dirigent Stan een beetje een vuurdoop was: zijn eerste januariconcert als dirigent van Brassband Hombeek.

Wat al Stans voorgangers net als hijzelf met genoegen deden, was de muzikanten van de brassband uitdagen om net iets moeilijkere muziek net iets beter te spelen dan ze eigenlijk graag van nature uit wel zouden willen. Want dat kost extra inspanningen.

Maar wat Stan daar aan toevoegt is zijn muzikanten niet enkel muzikaal het vuur aan de schenen leggen: alles op het podium moet er ook goed uitzien. Menig muzikant moest dus niet enkel aan noten en muziek denken, maar ook aan présence en choreografie. Mocht u niet weten waarover we nu spreken, moet u gewoon een volgende keer eens komen kijken of luisteren...

Over onze muzikale gast van de avond, bastrombonist Brandt Attema, valt heel wat te zeggen en schrijven, vooral in superlatieven. Wij van de brassband zijn vooral blij met zulk een warme, vriendelijke persoonlijkheid te hebben mogen samenwerken. De samenwerking verliep op alle vlakken vlekkeloos. En hij speelde geen noot zonder heel veel muziek te maken.

Leuk voor de muzikanten, prachtig voor het publiek – zo konden we achteraf toch opmaken uit de commentaren.

gepubliceerd op: 2/2/2015

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete Bruultjeshoek Buurtkapper ADC Travel Elisabeth Hotel Mechelen