logo BBH

Brassband Hombeek

Box@Home
PlastiKCs Xpertvinum Tegola
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF
<<< naar overzicht berichten

Muziekkamp (31 okt - 3 nov 2013)

Van 31 oktober tot en met 3 november ging Brassband Hombeek samen met de leerlingen van het muziekatelier op muziekkamp naar Koksijde.

Op donderdagavond stonden heel wat leden van de ‘grote’ brassband en een leerlingen klaar in ’t Swaentje. Na enig telwerk bleek dat er ongeveer 1 auto te weinig was om iedereen goed en wel aan zee te krijgen. Gelukkig was een van de moeders bereid om in te springen, dank daarvoor!

Eens iedereen goed en wel aangekomen, kregen we al iets achter de kiezen – neen, honger heeft daar niemand moeten lijden. Een greep uit het aanbod: pensen, satés, balletjes met krieken, vis met verschillende soorten stoemp, kip met appelmoes, rode kool met worst, pannenkoeken... u leest het goed, meer dan een mens in drie dagen op kan. Een dikke merci aan Greet, Ilse, Marc, Jos en William!

De volgende morgen was dirigent Raf op post voor een repetitie met de ‘grotere’ muzikanten, alsook Lotte van de muziekinitiatie. De daaropvolgende dagen zou Raf steeds de repetities met iedereen leiden, en heeft Cindy Poschet – de mama van Febe, Jutte en Mare – de taak op zich genomen de aandacht van de muziekinitiatieleerlingen niet te laten verslappen. Dank jullie wel!

Als vrijdagavondactiviteit was een wandeling door de duinen en op het strand voorzien, met een in het donker gespeeld ‘ratten en raven’. Snel door elkaar lopen in het donker brengt de nodige stress met zich mee, en aan sommigen hun ribben doet het nu nog pijn… merci aan Kathleen en Thomas!

Op zaterdagavond was er een kwis, opgebouwd rond vooral inlandse weetjes. Inlands, want de Hombeekse ‘buitenlanders’, dat wil zeggen leden van onze brassband die niet onder of rond een Vlaamse kerktoren zijn opgegroeid, hadden het toch een beetje moeilijk met vragen waarop het antwoord ‘Will Tura’ is :-)

Wel hebben we tijdens die kwis geleerd dat onze dirigent nog een giraf als huisdier heeft gehad. Of zoiets. Ook een weetje... waarvoor dank aan Silke!

Op zaterdag- en zondagmorgen kregen we les rond ademhaling. Professionele trompettist Senne La Mela maakte de reis naar Koksijde om ons bij de start van de dag wat meer bewust te maken van het proces van in- en uitademen. Een automatisme, maar wel eentje dat moet aangepast worden als je een koperen buis van enkele meters tegenaan zet. Zeer interessant, al vonden velen het koralen zingen misschien wat onnatuurlijk aanvoelen, helpen deed het zeker.

Zondag was er dan het schoonmaakwerk in het kamphuis en een klein concertje in de namiddag, waar de kleinsten vol in de kijker stonden. Een leuk kamp was dat!

gepubliceerd op: 3/11/2013

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Battel 192 Crelan Dastech Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Wim Moortgat Tuinwerken Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Marcel De Boek - Tuinwerken Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete