logo BBH

Brassband Hombeek

Box@Home
PlastiKCs Xpertvinum Tegola
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF
<<< naar overzicht berichten

Brassband Hombeek in Friedrichshafen (18 maart 2012)

Zondagavond 18 maart 2012, omstreeks tien uur 's avonds, arriveerde een autocar vol met vermoeide gezichten aan 't Swaentje in Hombeek. Dat mag en kan ook wel, na zo'n geslaagd muzikaal en sociaal weekend…

Vrijdagavond stapte Brassband Hombeek op de bus met als bestemming Friedrichshafen. Ze waren daar uitgenodigd op het Lenteconcert van de lokale harmonie, Stadtorchester Friedrichshafen. Laat in de nacht draaide de autocar de parking op van de jeugdherberg aan het Bodenmeer.

Op zaterdagmorgen bezochten de muzikanten de stad aan het water en ook het Zeppelin-museum. In de namiddag stond nog een repetitie gepland – we waren onder de indruk van de mooie concertzaal, het Graf-Zeppelinhaus.

Het Stadtorchester nam voor het eerste deel van het concert plaats op het podium en bracht twee wedstrijdwerken aangevuld met een saxofoonsolo.

Daarna was het de beurt aan Brassband Hombeek met: Intrada Ein Feste Burg (M. Luther, arr. Ray Farr), Banks of Doon (Scottish traditional, arr. Luc Vertommen), Call of the Cossacks (Peter Graham), Fantasy (solo voor euphonium Johan Dresselaers) (Philip Sparke), Mansions of the Lord (Nick Glennie-Smith arr: Luc Vertommen), Gaelforce (Peter Graham) en als bisnummer March – Celebration (Leslie Condon).

'Mansions of the Lord' werd opgedragen aan de slachtoffers van de busramp in Sierre.

Nadien werden de muzikanten nog getrakteerd op een etentje door het Stadtorchester. Dat werd zeker op prijs gesteld, getuige daarvan is het late uur waarop de meeste muzikanten pas in hun bed lagen. Echter niet de jongeren onder ons: die kropen tijdig onder de wol, ze hadden helaas examens de dagen na het weekend.

gepubliceerd op: 20/3/2012

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Battel 192 Crelan Dastech Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Wim Moortgat Tuinwerken Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Marcel De Boek - Tuinwerken Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete