logo BBH

Brassband Hombeek

Box@Home
PlastiKCs Xpertvinum Tegola
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF
<<< naar overzicht berichten

Concert met Percussive (21 januari 2012)

Op 21 januari 2012 concerteerde Brassband Hombeek in het cultuurcentrum van Mechelen (Minderbroederskerk) onder leiding van Raf Van Looveren. Op het programma heel wat mooie en uitdagende werken, zowel voor muzikanten als publiek. Als speciale gast nodigde Brassband Hombeek het ensemble Percussive uit, wat leidde tot een leuk avondje brass- en slagwerkplezier.

Brassband Hombeek serveerde originele brassbandmuziek van de hand van onder meer Paul Lovatt-Cooper, Peter Graham en Philip Sparke. Als lijstje van toonaangevende brassbandcomponisten kan dat tellen. Twee op muziek gezette gedichten, van Martin Luther en Robert Burns, zorgen voor de historische noot in het programma.

Volksmuziek dan, met twee keer Peter Graham als componist: de Kozakken zullen iets uitgebreider passeren in januari dan ze deden in oktober. Naast de vuurdans, treurmelodie en de trouwpartij zullen de Tartarenprocessie en de zigeunerdroom eveneens aan bod komen. Ook de Ierse volksmuziek, en de speciale rol die daarin voor het slagwerk is weggelegd, mag op dit concert zeker niet ontbreken.

Wat ons brengt bij de muzikale gasten van de avond waren Percussive: Sam Gevers, Jef Verheyden en Bert Van Rillaer.

Deze Kempense slagwerkbatterij bundelt drie podiumbeesten en hun passie voor ritmisch theater. Percussive toont dat slagwerk ook muziek kan zijn, en dat muziek meer is dan klank zonder beeld. Een strak tempo, een feilloze timing en vette ritmes worden gecombineerd met humoristische acts en entertainment van de bovenste plank.

gepubliceerd op: 21/1/2012

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Battel 192 Crelan Dastech Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Wim Moortgat Tuinwerken Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Marcel De Boek - Tuinwerken Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete