logo BBH

Brassband Hombeek

Box@Home
PlastiKCs Xpertvinum Tegola
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF
<<< naar overzicht berichten

Concert met De Spijkerpakkenband (9 oktober 2011)

Op 9 oktober 2011 ontving Brassband Hombeek de Friese Spijkerpakkenband. Het verhaal begon vorig jaar in oktober, wanneer Brassband Hombeek te gast was in Bakkeveen (Nederland) bij de regionale brassband De Spijkerpakkenband.

Brassband Hombeek bezocht de stad Groningen en was ‘s avonds te gast op het concert van de Friese brassband.

Als wederdienst nodigde Brassband Hombeek op 9 oktober de Spijkerpakkenband uit voor een dubbelconcert in Mechelen. Brassband Hombeek en ‘De Spijkerpakkenband’ namen elk een deel van het concert voor hun rekening nemen met als afsluiter een gezamenlijk optreden.

Brassband Hombeek bracht werken brengen van de hand van componisten als Martin Luther, William Himes, Joaquin Rodrigo en Peter Graham. De Kozakken kwamen langs met een vuurdans, treurmelodie en een trouwpartij. En noch muziek van de Beatles, noch een snelle mars konden onbreken op deze zondagnamiddag in oktober.

De Friesen brachten met Knight Templar een oerklassieke maar niet te versmaden brassbandmars, waarna mooie filmmuziek uit ‘We were soldiers’ geprogrammeerd stond: ‘The Mansions of the Lord’. Solisten op cornet en bugel kwamen aan bod in respectievelijk ‘Song and Dance’ en ‘Children of Sanchez’.

gepubliceerd op: 9/10/2011

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Battel 192 Crelan Dastech Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Wim Moortgat Tuinwerken Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Marcel De Boek - Tuinwerken Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete