logo BBH

Brassband Hombeek

PlastiKCs DASTECH Wim Moortgat Tuinwerken Crelan
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF Marcel De Boek - Tuinwerken
<<< naar overzicht berichten

Concert met Exit_Brass! (29 januari 2011)

De presentatie van het concert was als vanouds in handen van Fred Brouwers en die mocht een gevarieerd programma aankondigen, met voor elk wat wils.

Normaal hebben we één gastsolist. Deze keer hadden we er vier, die samen het koperkwartet Exit_Brass! Vormen. Deze vier supergetalenteerde muzikanten waren al te zien op 'De Laatste Show' en combineren een hoog muzikaal niveau met een aanstekelijke performance. In november 2010 werden ze British Open Quartet Champion.

Een verslagje van Cindy die samen met dochter Febe alles vanop de eerste rij beleefde:

Zaterdagavond, 29 januari 18u45, Febe, onze dochter, Hanne, een vriendinnetje en ik trekken richting Sint-Romboutscollege, want daar spelen vanavond papa Kris, vake Willy en nonkeltje Kurt mee met ‘den brassband’. Zij geven hun jaarlijks concert en dit keer staat Exit_Brass! mee op de affiche! Om 19u15 in zaal… duurt het nog lang mama? Tja...

Eindelijk daar is de presentator Fred. Warm als altijd. De brassband vangt aan met “Enter the galaxies”, er ‘boenk’ op! Een eerste kippenvelmoment! Bravo ook voor Katrin, het leek zeer moeilijk… daar gauw een 1000-tal noten tussenflansen en zo, schijnbaar toch, rustig blijven, chapeau voor muzikanten en de dirigent!

“Pantomime”… Febe en Hanne zitten op het puntje van hun stoel want het is er ene van Exit_Brass!… amai mama, die vingers gaan vlug! “JFK”, dat heeft nonkeltje supergoed gedaan! Prachtig!

Concerto grosso”, terug die van Exit_Brass!, samen met de brassband. Het lijkt allemaal zo gemakkelijk… En dan die blikken… kostelijk bij momenten! Febe zegt wel eens dat ze al lang spelen nu, maar kijkt dan terug meteen richting podium, zegt dat genoeg?

“Light walk”, luchtig werk. Knappe bugelsolo, verdient applaus.

Exit_Brass!. Schitterend! Interesse, aandacht en gelach alom. Humor, gedurfd, ontroerend soms. Knap hoe ze ermee spelen en omgaan. Wat een techniek en souplesse. Een voorbeeld voor vele muzikanten en toekomstige muzikanten. Jullie hebben kleine meisjesharten een tikkeltje sneller doen slaan. Nog veel succes en doe zeker zo voort!

Tijdens de pauze geef ik de 2 meisjes een oppeppende cola, het is toch al laat en hoewel Febe ’s anderendaags ‘al’ 9 jaar wordt, merk ik toch kleine oogjes op…

“Shine down”, de toon voor het 2de deel is meteen gezet! Daarna brengt Stan zelf een woordje uitleg over zijn werk dat gespeeld wordt. “Fortune’s fool” terecht een schot in de roos, zowel voor componist als uitvoerder. Harmen is gewoon TOP! Applaus, APPLAUS! En de meisjes denken dat ze op de voetbal zitten… WOEWOEWOEW!!!!!!!

“Saying goodbye”, een opgedragen werk. Terecht, knap. We worden er weer even stil van.

We naderen het einde. “Glorifico” en daarna “Riverdance”. Toch straf wat ze met een groep ‘amateurs’ allemaal kunnen bereiken! Wij vonden “Riverdance” het beste dat de brassband gebracht heeft, maar dat is goesting hé! De mysterieuze beginsolo in de coulissen, de opbouw, de cornetten vooraan, de finale op het einde, het was zoals het moest zijn, AF! En er nog een ongelooflijke ‘Exit’ er bovenop!

Na het concert vragen de meisjes vlug nog handtekeningen aan ‘de jongens’ (of zeg ik ‘mannen’?) van Exit_Brass!… dat boekje zullen ze koesteren!?

Voor mij was het jaren geleden dat ik er nog zo van heb genoten. De brassband heeft een positieve weg gekozen. Het kan vanaf nu alleen maar beter of minstens evengoed gaan hé! Bedankt en zeker tot één dezer! – Cindy

gepubliceerd op: 30/1/2011

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete Bruultjeshoek Buurtkapper ADC Travel Elisabeth Hotel Mechelen