Vlaams Open Brassband Kampioenschap 2016 was een succes!

In april, meer bepaald het weekend van 16/17 april, organiseerde Brassband Hombeek voor de zesde keer het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in en rond de Mechelse stadsschouwburg.

Voor dit kampioenschap zakten 23 brassbands af naar Mechelen, waarvan negen Belgische, negen Nederlandse en drie Zwitserse. Daarnaast een Duitse en Oostenrijkse band om het lijstje compleet te maken. Vier afdelingen in twee dagen met elk een verplicht werk waarvan er drie in opdracht zijn geschreven. Drie juryleden: Jan Van der Roost (België), Jan de Haan (Nederland) en Blaise Héritier (Zwitserland).

700 muzikanten in de Mechelse binnenstad, daar komt heel wat organisatie bij kijken. Maar problemen kenden we niet – alles is heel erg vlot verlopen, wat meerdere complimentjes opleverde van binnen- en buitenlandse deelnemers en bezoekers van het VOBK.

In de hoogste afdeling won Brassband Buizingen onder leiding van Luc Vertommen voor de derde keer op zes het VOBK met 95,7 %, waarmee ze net de Nederlanders van Brassband Schoonhoven A en Brassband de Wâldsang voor bleven. Zij wonnen een Besson prestige cornet, geschonken door Brassband Hombeek.

In afdeling C op zaterdagnamiddag, ging de beker en bijhorende prijs naar Brassband De Bazuin B uit Oenkerk, Nederland. In afdeling D op zondag wist de brassband uit onze buurgemeente Leest voor de lokale overwinning te zorgen en in afdeling B op zondag namiddag waren het ook Nederlanders die met de overwinning gingen lopen, namelijk De Spijkerpakkenband onder leiding van Erik Janssen.

Als alles goed gaat organiseren we opnieuw een VOBK in 2018, meer bepaald op 21/22 april.

Foto’s via Facebook