Muziekatelier seizoen 15-16: we zoeken nieuwe leerlingen

Wat is dat eigenlijk, zo’n brassband?free-vector-boy-playing-cornet-clip-art_108088_Boy_Playing_Cornet_clip_art_hight
En hoe krijg je muziek uit zo’n koperinstrument?
Hoe werkt dat, met z’n allen muziek maken?
Waarom heb je eigenlijk een dirigent nodig?
Is notenleer leuk?
Duurt het lang voor ik een instrument onder de knie heb?
Hoe oud moet ik zijn om te mogen meedoen?

Alle antwoorden tijdens het inschrijvingsuurtje op zaterdag 20 juni van 10u tot 11u30 in ons lokaal ‘t Swaentje!

In het muziekatelier van Brassband Hombeek krijgen meer dan twintig leerlingen les in muziekinitiatie, notenleer, slagwerk, cornet, trombone …

Voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar bieden wij lessen muziekinitiatie aan. Op een speelse manier leer je wat muziek is. Je gaat dansen, zingen én instrumenten bespelen.

Wij werken hiervoor samen met de vzw MOOSS. Deze lessen worden tweewekelijks gegeven. (Muziekinitiatie gaat door indien 8 nieuwe leerlingen geinteresseerd zijn vanaf sept 2015)

Vanaf het derde leerjaar kan je starten in het eerste jaar notenleer. Je krijgt ook een instrument in bruikleen van de brassband.

Graag willen we alle leerlingen die een instrument bespelen, samenbrengen in een jeugdbrassband. Dit om het samenspel te bevorderen. Deze jeugdband zal jaarlijks ook enkele concerten geven. De jeugdbrassband dient om muzikantjes voor te bereiden op de ’grote’ Brassband Hombeek, die geleid wordt door Stan Nieuwenhuis.

De muzieklessen volgen de schoolkalender: ze starten in september en vakantie op school betekent vakantie in het muziekatelier. Natuurlijk hoort er ook een leerlingenvoordracht en examen bij! Absolute hoogtepunten zijn onze tweejaarlijkse muziekkampen. In de herfst 2015 gaan we  samen met het grote orkest 3 dagen op uit muziekkamp naar Westmalle.  Muziek maken en plezier beleven staan die dagen centraal. Lid worden van ons muziekatelier en Brassband Hombeek kost 50 euro per jaar,  de prijs van een Mechels Talententicket. Hiervoor krijg je een instrument én ben je verzekerd tijdens de lessen en activiteiten.

Kom dan samen met je ouders naar het inschrijvingsuurtje op zaterdag 20 juni van 10u tot 11u30 in ons lokaal ‘t Swaentje!

Brassband Hombeek contactgegevens

Katrin Schutte, voorzitter
0479 90 51 57 of info@brassbandhombeek.be