Europese Jeugdbrassband 2014 en eindexamen muziekatelier

Ons eindexamen van het muziekatelier werd op zondag 25 mei gehouden. Om kort te gaan: iedereen was geslaagd, er werd door de meesten heel wat vooruitgang geboekt en er is een speciale vermelding voor Jasper Vanmeerbeeck die de wisselbeker Gert Stevens kreeg voor het knapste vooruitgangsparcours in lesseizoen 2013-14.

European Youth Brass Band 2014 (copyright BBC Scotland)

Over Jasper valt eigenlijk nog iets te vertellen. Die nam als een van de Belgische kandidaten deel aan de Europese jeugdbrassband in Schotland. Van 26 april tot en met 4 mei kwam die jeugdbrassband als projectorkest samen in het kader van the European Festival of Brass 2014 dat werd georganiseerd in Perth. Hij mocht daar samen met een dertigtal andere jongeren uit heel Europa, een week lang musiceren onder de gerenommeerde Schotse topdirigent Russel Gray. Naast véél repetitie (meer dan vijf uur per dag) speelde deze jeugdbrassband ook concerten in Inverness en Perth Concert Hall.

In die laatste concertzaal speelden ze ter gelegenheid van de Europese Solist-finale, het galaconcert van het Europees Brassbandkampioenschap 2014 (samen met de Cory Band, Europees kampioen 2013) en het 'farewell concert' samen met de wereldberoemde Eikanger Bjorsvik band uit Noorwegen.

Naar verluidt was het een hele ervaring en werd er ook veel bijgeleerd.

Meer foto's hier