Meet the Brass! in Schoonhoven (23 maart 2013)

Poster-Meet-the-BrassEinde maart ondernam de brassband een trip naar Schoonhoven in Nederland, waar onze Noorderburen ons verwelkomden met koffie en (rooskleurig) gebak. In de namiddag volgden beide bands per instrumentgroep een technische workshop rond koperinstrumenten bespelen. Erg leerrijk allemaal; iedereen heeft wel wat opgestoken.

’s Avonds brachten beide bands een dubbelconcert dat als titel ‘Meet the Brass’ had meegekregen. Het opzet bestond erin de concertgangers kennis te laten maken met de orkestvorm ‘brassband’ en met de uitgebreide waaier aan stijlen die haalbaar is met dit soort orkest. Beide bands hadden een zeer uiteenlopend programma voorzien, dat grasduinde in het klassieke repertoire voor brassband, doorspekt met lichtere muziek en solowerken.

Het kleine maar enthousiaste publiek leek er wel kaas (Gouda) van te hebben gegeten!

Na een verbroedingspintje ging het, ondanks de late sneeuw, toch veilig terug naar Hombeek.