Brassband Hombeek haalt 89% in ere-afdeling op de provinciale orkestwedstrijd

Eind oktober werden de muzikanten verwacht in de concertzaal van de muziekacademie van Merksem, voor de provinciale orkestwedstrijd.

Die was niet enkel belangrijk voor het prestige, maar ook voor de bijhorende subsidies: hoe hoger de brassband geklasseerd werd, hoe beter… 

Op het programma stonden een inspeelwerk (Hine e hine – Peter Graham) en twee wedstrijdwerken (Tallis Variations – Philip Sparke / A King’s Lie – Stan Nieuwenhuis). Dit laatste werk werd door ex-muzikant van Brassband Hombeek, jonge componist en muzikale duivel-doet-al speciaal geschreven voor deze wedstrijd.

De vijfkoppige jury (ex-dirigent Arthur Vanderhoeft, Piet Swerts, Steven Verhaert, Luc Anthonis en Eddy Avonds) beloonde Brassband Hombeek met een score van 89% in ere-afdeling (de op een na hoogste!) en gaf nog een paar opbouwende opmerkingen mee die goed van pas zullen komen tijdens de voorbereiding van een grote buitenlandse wedstrijd in juli 2013…