21 januari 2012: concert met Percussive / MET FOTO’S

Bekijk de foto's van het concert via de Facebookpagina van Brassband Hombeek

Affiche concert Brassband Hombeek en PercussiveOp 21 januari 2012 concerteerde Brassband Hombeek in het cultuurcentrum van Mechelen (Minderbroederskerk) onder leiding van Raf Van Looveren. Op het programma heel wat mooie en uitdagende werken, zowel voor muzikanten als publiek. Als speciale gast nodigde Brassband Hombeek het ensemble Percussive uit, wat zal leiden tot een leuk avondje brass- en slagwerkplezier.

Brassband Hombeek serveerde originele brassbandmuziek van de hand van onder meer  Paul Lovatt-Cooper, Peter Graham en Philip Sparke. Als lijstje van toonaangevende brassbandcomponisten kan dat tellen. Twee op muziek gezette gedichten, van Martin Luther en Robert Burns, zorgen voor de historische noot in het programma.

Volksmuziek dan, met twee keer Peter Graham als componist: de Kozakken zullen iets uitgebreider passeren in januari dan ze deden in oktober. Naast de vuurdans, treurmelodie en de trouwpartij zullen de Tartarenprocessie en de zigeunerdroom eveneens aan bod komen. Ook de Ierse volksmuziek, en de speciale rol die daarin voor het slagwerk is weggelegd, mag op dit concert zeker niet ontbreken.

Wat ons brengt bij de muzikale gasten van de avond waren Percussive: Sam Gevers, Jef Verheyden en Bert Van Rillaer.

PercussiveDeze Kempense slagwerkbatterij bundelt drie podiumbeesten en hun passie voor ritmisch theater. Percussive toont dat slagwerk ook muziek kan zijn, en dat muziek meer is dan klank zonder beeld. Een strak tempo, een feilloze timing en vette ritmes worden gecombineerd met humoristische acts en entertainment van de bovenste plank.

In 2002 ging Percussive aan de slag bij ‘Man bijt hond’, waarna talloze concerten volgden bij onder meer Ketnet en Klara. De groep toerde met Radio Donna en Ricard en behaalde eveneens een finaleplaats in ‘Supertalent in Vlaanderen’. Met de voorstellingen ‘Rhythmix!’ ‘Rhythm! Brains?’ en ‘Sjow!’ werd Percussive in verschillende Europese landen warm onthaald.

Ook in België zijn Sam, Bert en Jef nog steeds graag geziene gasten. Ze waren recentelijk te gast tijdens de ‘Blackout’-concertreeks van Milk Inc in het Antwerpse Sportpaleis.