Dubbelconcert Brassband De Spijkerpakkenband (NL) – Brassband Hombeek (9 okt 2011)

affiche dubbelconcert 9 okt 2011

Op zaterdag en zondag 9 oktober 2011 ontving Brassband Hombeek de Friese Spijkerpakkenband. Het verhaal begon vorig jaar in oktober, wanneer Brassband Hombeek te gast was in Bakkeveen (Nederland) bij de regionale brassband De Spijkerpakkenband.

Brassband Hombeek bezocht de stad Groningen en was ‘s avonds te gast op het concert van de Friese brassband.

Als ‘wederdienst’ nodigde Brassband Hombeek op 9 oktober de Spijkerpakkenband uit voor een dubbelconcert in Mechelen. Brassband Hombeek en ‘De Spijkerpakkenband’ namen elk een deel van het concert voor hun rekening nemen met als afsluiter een gezamenlijk optreden.

Brassband Hombeek bracht werken brengen van de hand van componisten als Martin Luther, William Himes, Joaquin Rodrigo en Peter Graham. De Kozakken kwamen langs met een vuurdans, treurmelodie en een trouwpartij. En noch muziek van de Beatles, noch een snelle mars konden onbreken op deze zondagnamiddag in oktober.

De Friesen brachten met Knight Templar een oerklassieke maar niet te versmaden brassbandmars, waarna mooie filmmuziek uit ‘We were soldiers’ geprogrammeerd stond: ‘The Mansions of the Lord’. Solisten op cornet en bugel kwamen aan bod in respectievelijk ‘Song and Dance’ en ‘Children of Sanchez’.