Brassband Hombeek keert tevreden terug uit Friesland

Brassband Hombeek in Bakkeveen

De Spijkerpakkenband nodigde Brassband Hombeek uit in 'De Mande' in Bakkeveen voor een dubbelconcert. De eerste helft van het concert werd ingevuld door de Friese band (zij noemen zichzelf de 'Spiekers') onder leiding van Thijs Oud. Zij brachten naast enkele concertwerken met Macabre (van Thomas Trachsel) ook hun eerste try-out voor het Nederlands Brassbandkampioenschap begin december.

Daarna was het de beurt aan Brassband Hombeek. We vroegen Jasper om zijn ervaringen tijdens het weekend even neer te schrijven voor de website:

"Goed voorbereid op het concert in Friesland vertrokken we zaterdagochtend om half 8 richting Nederland. Rond de middag zijn we aangekomen in Groningen om eerst iets te eten en daarna een bezoekje te brengen aan de stad. Dan zijn we naar Bakkeveen gegaan en hebben we ons daar geïnstalleerd en klaargemaakt voor de generale repetitie. De generale repetitie was eigenlijk voor niets nodig want iedereen kon zijn stukken wel. Om 8 uur begon het grote werk. Eerst was het de beurt aan de Spijkerpakkenband die heel goed speelde dankzij de vakkundige leiding van hun dirigent Thijs Oud. Toen was het de beurt aan ons. We hebben het beste van onszelf gegeven en het mocht er zijn. Na het concert hebben we met de nodige drankjes nog wat nagepraat en verbroederd. De volgende ochtend zijn we (spijtig genoeg) moeten terugkeren naar Hombeek. Het was een heel leuke ervaring om in Nederland te zitten en ik zou het graag nog willen doen."

De jongste muzikant was alvast content, zo blijkt.

Hiermee is oktoberconcert nummer 1 afgesloten – nog twee te gaan tijdens het weekend van 30 en 31 oktober.