Muziekatelier: een nieuw schooljaar

Met de start van het nieuwe schooljaar, nemen we graag even de tijd om ons jeugdatelier voor het voetlicht te plaatsen. Wij zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe leerlingen…

Wat en waarom?

Wat is dat eigenlijk, zo’n brassband?
En hoe krijg je muziek uit zo’n koperinstrument?
Hoe werkt dat, met z’n allen muziek maken?
Waarom heb je eigenlijk een dirigent nodig?
Is notenleer leuk?
Duurt het lang voor je een instrument onder de knie hebt? Hoe oud moet je zijn om te mogen meedoen?

Zaterdagvoormiddag

In het muziekatelier van Brassband Hombeek krijgen elke zaterdagvoormiddag meer dan twintig leerlingen les in notenleer, slagwerk, cornet, trombone… Er is samenspel met alle leerlingen in de jeugdbrassband, onder leiding van dirigent Wim Vander Aa. Deze jeugdband geeft jaarlijks ook enkele concerten. De jeugdbrassband dient om muzikantjes voor te bereiden op de ’grote’ Brassband Hombeek, die geleid wordt door Raf Van Looveren.

Muziekinitiatie

Voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar bieden wij lessen muziekinitiatie aan. Op een speelse manier leer je wat muziek is. Samen met juf Marjan ga je dansen, zingen én instrumenten bespelen. Als je in het derde leerjaar zit, mag je starten in het eerste jaar notenleer. Nog tijdens dit eerste jaar krijg je al een instrument in bruikleen van de brassband. De muzieklessen volgen de schoolkalender: ze starten in september en vakantie op school betekent vakantie in het muziekatelier. Natuurlijk hoort er ook een leerlingenvoordracht en examen bij!

Uitstapjes!

Naast de muzikale activiteiten organiseren we ook uitstapjes en nevenactiviteiten zoals een bezoek aan het instrumentenmuseum, bowling, kerstfeest, teerfeest…
Absolute hoogtepunten zijn de muziekkampen in binnen- en buitenland.

Inschrijven

Hebben wij je kunnen overtuigen om in ons muziekatelier te stappen? Kom dan samen met je ouders naar het inschrijvingsuurtje op zaterdag 11 september van 10u tot 11u in ons lokaal ‘t Swaentje! De lessen starten op zaterdag 18 september.

Lid worden van ons muziekatelier en Brassband Hombeek kost 15 euro per jaar. Hiervoor krijg je een instrument én ben je verzekerd tijdens de lessen en activiteiten.

Vragen?

Je kan met al je vragen terecht bij
Karolien Trogh (0495 40 20 61) of
Eric Van den Eede (0474 46 70 58).
Mailen mag ook.