Jeugdwerking

In een brassband kom je een hoop instrumenten tegen: cornet, bugel, trombone, alto, bariton, (bas)tuba en slagwerk.

Zit je in het eerste en tweede leerjaar (of ben je ouder, maar weet je nog niet veel over muziek spelen) dan kan je bij ons muziekinitiatie doen. Op een speelse manier leer je wat muziek is. Je gaat dansen, zingen en instrumenten bespelen.

Vanaf het derde leerjaar kan je notenleer volgen. Je krijgt een instrument in bruikleen van de brassband. Je kan dan twee jaar leren, proberen, experimenteren en spelen in ons muziekatelier. Heb je dan écht de smaak te pakken? Dan kan je nog beter leren spelen in het conservatorium in Mechelen (je kan ook les volgen in de Esdoornschool in Hombeek).

Natuurlijk willen we jou dan snel zien spelen in onze jeugdbrassband.

Wil je graag slagwerk spelen in onze jeugdband, en je kan het al een beetje, dan ben je meteen welkom! Als je er nog niets vanaf weet, dan volg je best de eerste lessen aan het conservatorium en kom je daarna naar de jeugdband.

De jeugdband komt samen op donderdagavond om 19 uur en wordt geleid door dezelfde dirigent als de ’grote’ Brassband Hombeek, die om 19.45 uur repeteert.

Ook voor volwassenen?

Ben je helemaal niet zo jong meer, maar heb je vroeger trompet, cornet, bugel, alto, trombone, bariton, (bas)tuba of slagwerk gespeeld en wil je deze hobby graag terug oppikken? Dan is onze jeugdband wellicht ook iets voor jou? Je kan er samen met de leerlingen op een laagdrempelig niveau je oude hobby nieuw leven inblazen en opnieuw ontdekken hoe leuk samen muziek maken wel kan zijn!  

Deelnemen aan ons muziekatelier kost 75 euro per jaar, hiervoor krijg je een instrument én ben je verzekerd tijdens de lessen en activiteiten. Talententickets van de stad Mechelen worden aanvaard. Korting is er vanaf het derde kind uit dezelfde familie. De lessen koper zullen in het nieuwe schooljaar waarschijnlijk terug plaats hebben op zaterdagvoormiddag.

Zin om mee te doen aan het muziekatelier?

  • Bel of mail ons of kom op donderdagavond vanaf 19 uur eens luisteren en kijken!
  • Inschrijvingsdag op 30 juni van 12.00 – 13.00 uur, of via mail of telefoon nog tot 15 augustus 2019!
  • Brassband Hombeek contactgegevens:
    Katrin Schütte, Voorzitter ı 0479 90 51 57 ı info@brassbandhombeek.be
    Kris Moortgat, Jeugdverantwoordelijke ı 0474 57 01 41 ı kris.moortgat@telenet.be
    Lokaal Brassband Hombeek: ‘t Swaentje ı Boomkensstraat 2A ı 2811 Hombeek