Jeugdwerking

In het muziekatelier van Brassband Hombeek krijgen meer dan twintig leerlingen les in muziekinitiatie, notenleer, cornet, trombone, slagwerk … Dankzij onze gedreven leraars bouwen zij een degelijke muziekbasis op.

Over de muziekinitiatie

Sinds enkele jaren bieden wij lessen muziekinitiatie aan voor kinderen uit het 1ste en 2de leerjaar. Op een speelse manier komen zij in contact met muziek. Er wordt gezongen, gedanst, op instrumenten gespeeld… Deze lessen vinden enkel plaats indien er genoeg interesse bestaat, wat wil zeggen een achttal leerlingen muziekinitiatie.

Notenleer, instrument, samenspel

Wie in het derde leerjaar zit, mag starten in het eerste jaar notenleer. Nog tijdens dit eerste jaar krijg je al een instrument in bruikleen van de brassband. Na enige tijd kan je aansluiten bij de jeugdbrassband van Brassband Hombeek.

De muzieklessen volgen de schoolkalender: ze starten in september en vakantie op school betekent vakantie in het muziekatelier. In februari tonen de leerlingen hun kunnen en vorderingen tijdens de leerlingenvoordracht. Op het einde van het schooljaar worden zij beoordeeld door hun leraren tijdens het examen.

Absolute hoogtepunten zijn de muziekkampen in binnen- en buitenland.

Lid worden van ons muziekatelier en Brassband Hombeek kost 50 euro per jaar. Hiervoor krijg je een instrument én ben je verzekerd tijdens de lessen en activiteiten.

Meer informatie

Contacteer de voorzitter Katrin Schütte via info@brassbandhombeek.be.