Jeugdwerking

In een brassband zitten cornet, bugel, trombone, alto, bariton, (bas)tuba en slagwerk. Voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar (of ouder maar zonder voorkennis) bieden wij lessen muziekinitiatie aan. Op een speelse manier leer je wat muziek is. Je gaat dansen, zingen én instrumenten bespelen. Deze muziekinitiatie gaat door indien minstens 8 leerlingen geïnteresseerd zijn vanaf september 2018.

Vanaf het derde leerjaar kan je notenleer volgen. Je krijgt een instrument in bruikleen van de brassband. In ons muziekatelier geven we de eerste twee jaar les. Als je daarna geïnteresseerd bent om verder te gaan, raden we je aan naar het conservatorium in Mechelen te gaan (lessen in de Esdoornschool in Hombeek zijn mogelijk).

Je vervoegt natuurlijk zo snel mogelijk onze jeugdbrassband. Als je graag slagwerk zou willen spelen in onze jeugdband, en je kan het al een beetje, dan ben je welkom! Als je er nog niets vanaf weet, dan volg je best de eerste lessen aan het conservatorium en komt daarna naar de jeugdband. De jeugdband komt samen op donderdagavond om 19 uur en wordt geleid door dezelfde dirigent als de ’grote’ Brassband Hombeek, die om 19.45 uur repeteert.

Nieuw: ook voor volwassenen?

Ben je helemaal niet zo jong meer, maar heb je vroeger trompet, cornet, bugel, alto, trombone, bariton, (bas)tuba of slagwerk gespeeld en wil je deze hobby graag terug oppikken? Dan is onze jeugdband wellicht ook iets voor jou? Je kan er samen met de leerlingen op een laagdrempelig niveau je oude hobby nieuw leven inblazen en opnieuw ontdekken hoe leuk samen muziek maken wel kan zijn!

Deelnemen aan ons muziekatelier kost 75 euro per jaar, hiervoor krijg je een instrument én ben je verzekerd tijdens de lessen en activiteiten. Talententickets van de stad Mechelen worden aanvaard. Korting is er vanaf het derde kind uit dezelfde familie. De lessen koper zullen in het nieuwe schooljaar waarschijnlijk terug plaats hebben op zaterdagvoormiddag.

Neem vrijblijvend contact via telefoon of mail met Katrin Schütte (voorzitter) op 0479 90 51 57 of info@brassbandhombeek.be.